«VLASNE. Ukrainian Project» Від Бортнянського до Вакарчука

09 березня 2024

16:00

Одеса, Одеський національний академічний театр опери та балету

Событие прошло!

Проєкт «VLASNE. Ukrainian Project. Нескорені&Непереможні»Чотири століття української музики: від Бортнянського до Вакарчука

Авторський проєкт Одеської опери у виконанні оркестру та хору театру, провідних солістів опери – заслужених артистів України Владислава Горая та Дмитра Павлюка, Юлії Терещук, Аліни Ворох, Марини Наймитенко, Віталія Білого, Павла Смирнова, Богдана Панченка, Олександра Прокоповича, Анастасії Голуб, Ілони Скрипник, дитячого хору «Перлини Одеси».

Чотири століття української музики зазвучать в концертному форматі «VLASNE. Ukraine Project»: від Бортнянського до Вакарчука. Поєднання архаїки та сучасності, класики й модерну. Це стане справжнім мистецьким ковчегом, куди автори проєкту дбайливо зберуть музичний капітал країни.

У часи підступної війни ми прагнемо до того, щоб українці шляхом занурення в мистецтво перевідкрили для себе власну країну, зазирнули в середину власне себе самих і надихнулися. Це обумовило і назву проєкту «VLASNE», що означає своє, наше, українське, справжнє, притаманне тільки нам і органічно інтегроване у світовий музичний простір. Слова «Нескорені&Непереможні» уособлюють наш генетичний код.

Музичні номери програми репрезентовані через видатні постаті композиторів та виконавців, що вплинули на формування української музики, уславили її в світі: від Дмитра Бортнянського, Семена Гулака-Артемовського, Миколи Лисенка до Володимира Івасюка, Квітки Цісик, В’ячеслава Вакарчука тощо.

Запрошуємо вас поринути у захоплюючий світ української музики та відчути красу і глибину золотих хітів нашої країни.